setup-x86.exe v2.893 has stopped working

classic Classic list List threaded Threaded
16 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Keith Christian-2
When running "Install from local directory," Crash box says: A problem
caused the program to stop working correctly.  Windows will close the
program and notify you if a solution is available.

Output of "/lib/csih/winProductName.exe"
Microsoft Windows 7 Enterprise Edition, 64-bit Service Pack 1 (build 7601)

md5sum /cygdrive/c/Users/keith/Downloads/setup-x86.exe
66ed3595450a2c3427b108e02fdc4245
*/cygdrive/c/Users/kchris0000/Downloads/setup-x86.exe

ls -l /cygdrive/c/Users/keith/Downloads/setup-x86.exe
-rwxrwx---+ 1 Administrators Domain Users 1082387 Oct  2 09:59
/cygdrive/c/Users/kchris0000/Downloads/setup-x86.exe

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

marco atzeri-4
Am 02.10.2018 um 18:12 schrieb Keith Christian:

> When running "Install from local directory," Crash box says: A problem
> caused the program to stop working correctly.  Windows will close the
> program and notify you if a solution is available.
>
> Output of "/lib/csih/winProductName.exe"
> Microsoft Windows 7 Enterprise Edition, 64-bit Service Pack 1 (build 7601)
>
> md5sum /cygdrive/c/Users/keith/Downloads/setup-x86.exe
> 66ed3595450a2c3427b108e02fdc4245
> */cygdrive/c/Users/kchris0000/Downloads/setup-x86.exe
>
> ls -l /cygdrive/c/Users/keith/Downloads/setup-x86.exe
> -rwxrwx---+ 1 Administrators Domain Users 1082387 Oct  2 09:59
> /cygdrive/c/Users/kchris0000/Downloads/setup-x86.exe
>
> --
> Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html


the /var/log/setup.log.full could provide some hint.

In general for W7 64bit is better to install the 64bit version
of cygwin.



---
Diese E-Mail wurde von Avast Antivirus-Software auf Viren geprüft.
https://www.avast.com/antivirus


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Keith Christian-2
32 bit has been working on this 64 bit machine for the last several
years.  This is the setup program, why is it suddenly having problems?
 Didn't see anything out of the ordinary in setup.log, setup.log.full,
or in the "cygcheck -s -r -v" output.  What debugging info is
available for the setup program itself beyond setup.log* ?
On Tue, Oct 2, 2018 at 11:33 AM Marco Atzeri <[hidden email]> wrote:

>
> Am 02.10.2018 um 18:12 schrieb Keith Christian:
> > When running "Install from local directory," Crash box says: A problem
> > caused the program to stop working correctly.  Windows will close the
> > program and notify you if a solution is available.
> >
> > Output of "/lib/csih/winProductName.exe"
> > Microsoft Windows 7 Enterprise Edition, 64-bit Service Pack 1 (build 7601)
> >
> > md5sum /cygdrive/c/Users/keith/Downloads/setup-x86.exe
> > 66ed3595450a2c3427b108e02fdc4245
> > */cygdrive/c/Users/kchris0000/Downloads/setup-x86.exe
> >
> > ls -l /cygdrive/c/Users/keith/Downloads/setup-x86.exe
> > -rwxrwx---+ 1 Administrators Domain Users 1082387 Oct  2 09:59
> > /cygdrive/c/Users/kchris0000/Downloads/setup-x86.exe
> >
> > --
> > Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
>
>
> the /var/log/setup.log.full could provide some hint.
>
> In general for W7 64bit is better to install the 64bit version
> of cygwin.
>
>
>
> ---
> Diese E-Mail wurde von Avast Antivirus-Software auf Viren geprüft.
> https://www.avast.com/antivirus
>
>
> --
> Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
> FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
> Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
> Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
>

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

cyg Simple
On 10/2/2018 2:47 PM, Keith Christian wrote:

Keith, your top posting is driving me insane.  Please interleave or
bottom post and please trim unnecessary content.

> 32 bit has been working on this 64 bit machine for the last several
> years.  This is the setup program, why is it suddenly having problems?
>  Didn't see anything out of the ordinary in setup.log, setup.log.full,
> or in the "cygcheck -s -r -v" output.  What debugging info is
> available for the setup program itself beyond setup.log* ?

What about BLODA updates?  It seems that maybe other software may be
getting in the way.

--
cyg Simple

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Ken Brown-6
In reply to this post by Keith Christian-2
On 10/2/2018 2:47 PM, Keith Christian wrote:
> 32 bit has been working on this 64 bit machine for the last several
> years.  This is the setup program, why is it suddenly having problems?

There may be a bug in the program that happened to be triggered by what you were
doing.

>   Didn't see anything out of the ordinary in setup.log, setup.log.full,
> or in the "cygcheck -s -r -v" output.  What debugging info is
> available for the setup program itself beyond setup.log* ?

Do you know how to use gdb?  If so, I could make a debugging version of setup
available to you (or maybe you could build it yourself?).

Ken

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Jon TURNEY
On 02/10/2018 20:35, Ken Brown wrote:

> On 10/2/2018 2:47 PM, Keith Christian wrote:
>> 32 bit has been working on this 64 bit machine for the last several
>> years.  This is the setup program, why is it suddenly having problems?
>
> There may be a bug in the program that happened to be triggered by what you were
> doing.
>
>>    Didn't see anything out of the ordinary in setup.log, setup.log.full,
>> or in the "cygcheck -s -r -v" output.  What debugging info is
>> available for the setup program itself beyond setup.log* ?
>
> Do you know how to use gdb?  If so, I could make a debugging version of setup
> available to you (or maybe you could build it yourself?).

The corresponding symbols for this executable are available at [1], but
note the comments [2]

[1] https://cygwin.com/setup/setup-2.893.x86.dbg
[2]
https://sourceware.org/git/gitweb.cgi?p=cygwin-apps/setup.git;a=commit;h=77ddbf45b5c16faeb0c7247ded8c7a5f6fb59b19

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Keith Christian-2
In reply to this post by cyg Simple
cyg Simple,

Sorry about the top posting, I need to remember I'm in Gmail and act
accordingly.

There were a few Windows 7 updates recently, Ken Brown has posted
debugging symbols and instructions, I'll pursue that.

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Keith Christian-2
In reply to this post by Jon TURNEY
Ken and Jon,

I've downloaded setup-2.893.x86.dbg referenced above.  I haven't used
gdb in a while but I am confident I can use it.  I''ve read the page
referenced at sourceware.org/git.

I'm willing to build a setup-x86.exe to work with setup-2.893.x86.dbg
if you can point me to the instructions for downloading the source and
building it inside Cygwin.

setup-x86.exe exits very shortly after starting to process the
setup.ini file it seems.  Probably a simple fix with whatever debug
output I can generate.

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

marco atzeri-4
Am 03.10.2018 um 15:55 schrieb Keith Christian:
> Ken and Jon,
>
> I've downloaded setup-2.893.x86.dbg referenced above.  I haven't used
> gdb in a while but I am confident I can use it.  I''ve read the page
> referenced at sourceware.org/git.
>
> I'm willing to build a setup-x86.exe to work with setup-2.893.x86.dbg
> if you can point me to the instructions for downloading the source and
> building it inside Cygwin.

URL git://sourceware.org/git/cygwin-apps/setup.git
        http://sourceware.org/git/cygwin-apps/setup.git

see README for instructions


---
Diese E-Mail wurde von Avast Antivirus-Software auf Viren geprüft.
https://www.avast.com/antivirus


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Keith Christian-2
Finished building setup.exe using the
http://sourceware.org/git/cygwin-apps/setup.git source.

10/03/2018  07:45 AM        23,423,478 setup-2.893.x86.dbg
10/03/2018  08:57 AM        29,231,233 setup.exe  (version
2.893-3-ge084ed (32 bit)) in the splash screen.

setup.exe aborts at approximately the same point, while parsing
setup.ini.  When it aborts I see a windows dialog box offering to send
Microsoft more info about the problem, which I denied.

To proceed, I need a bit of help in the basics of gdb to continue
troubleshooting.

Keith

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Jon TURNEY
On 03/10/2018 16:40, Keith Christian wrote:

> Finished building setup.exe using the
> http://sourceware.org/git/cygwin-apps/setup.git source.
>
> 10/03/2018  07:45 AM        23,423,478 setup-2.893.x86.dbg
> 10/03/2018  08:57 AM        29,231,233 setup.exe  (version
> 2.893-3-ge084ed (32 bit)) in the splash screen.
>
> setup.exe aborts at approximately the same point, while parsing
> setup.ini.  When it aborts I see a windows dialog box offering to send
> Microsoft more info about the problem, which I denied.
>
> To proceed, I need a bit of help in the basics of gdb to continue
> troubleshooting.

If you've build setup.exe from source using the default make target
(i.e. 'make' rather than 'make strip' or 'make upx'), then the built
executable is unstripped and contains symbols (so you don't need the
.dbg file; which corresponds to a different build in any case...)

Something like the following should work:

gdb setup.exe
run
[reproduce crash]
bt full

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Jon TURNEY
In reply to this post by Keith Christian-2
On 03/10/2018 14:55, Keith Christian wrote:
> Ken and Jon,
>
> I've downloaded setup-2.893.x86.dbg referenced above.  I haven't used
> gdb in a while but I am confident I can use it.  I''ve read the page
> referenced at sourceware.org/git.
>
> I'm willing to build a setup-x86.exe to work with setup-2.893.x86.dbg

The whole point of preserving the symbols is that you don't need to
rebuild setup in order to debug it.

Something like the following should work:

upx -d setup-x86.exe
gdb setup-x86.exe
symbol-file setup-2.893.x86.dbg
run
[reproduce crash]
bt full


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Keith Christian-2
I ran the instructions in the previous post.

Captured 15k "setup_debugging_session_kchristian.txt" file in the
debugging session, hope it sheds some light on it.

Thanks for the help and info, Jon.


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

setup_debugging_session_kchristian.txt (20K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Jon TURNEY
On 03/10/2018 23:32, Keith Christian wrote:
> I ran the instructions in the previous post.
>
> Captured 15k "setup_debugging_session_kchristian.txt" file in the
> debugging session, hope it sheds some light on it.
>
> Thanks for the help and info, Jon.

Thanks.

Can you tell me if you have the 'WindowMaker' package installed, and if
so, what version ('cygcheck -cd | grep WindowMaker')?

I've built a setup with a patch which attempts to address this.

Perhaps you could try that and see if it improves things for you?

https://cygwin.com/setup/setup-2.893-8-g2ec74b.x86.exe
https://cygwin.com/setup/setup-2.893-8-g2ec74b.x86_64.exe

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Keith Christian-2
Jon,

WindowMaker info from the last cygwin update

cygcheck -cd | grep WindowMaker
WindowMaker                                          0.95.8-2
WindowMaker-debuginfo                                0.95.8-2

setup-2.893-8-g2ec74b.x86.exe ran to completion without any hangs or stalls.

Thanks!

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: setup-x86.exe v2.893 has stopped working

Jon TURNEY
On 05/10/2018 04:07, Keith Christian wrote:
> Jon,
>
> WindowMaker info from the last cygwin update
>
> cygcheck -cd | grep WindowMaker
> WindowMaker                                          0.95.8-2
> WindowMaker-debuginfo                                0.95.8-2

Hmm... the only way I can see this crash happening is if your installed
WindowMaker was so old we couldn't determine the package filename, so
something else I don't understand is going on here.

> setup-2.893-8-g2ec74b.x86.exe ran to completion without any hangs or stalls.

But this is good.  Thanks for testing.  This fix will be in the next
setup release.

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple