latest lighttpd (1.4.45) not working on Windows 10 Home Edition

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

latest lighttpd (1.4.45) not working on Windows 10 Home Edition

Alejandro Benitez
Hi,
Id like to share that the latest Cygwin lighttpd package does not work
for me on Windows 10 Home Edition. Neither 32-bit nor 64-bit package. I
had the chance to test it on both architectures because when I first ran
into this problem I was running Windows 10 32-bit on this AMD64 PC, but
later on I did a fresh install of Windows 10 64-bit; the reason for the
architecture mismatch was that PC vendor sold AMD64 PCs with Windows 7
Starter Edition (which was 32-bit only IIRC).
Back to lighttpd: the previous version (1.4.41) does run OK with the
same config files.
I suspected the newer lighttpd might have been somehow incompatible with
v 1.4.41 config files, but I have another machine with Windows 7 64-bit
and v 1.4.45 does run OK with similar config files.
The error is non verbose: when I try to load any web page (static or
PHP) the browser just remains *loading* for a long time and later ends
with a timeout error page, whereas the previous lighttpd binary just
loads the page fast. There are no logs written in access.log error.log
or cygrunsrv.log files.
I'm not sure, but I'd guess it's a compatibility issue with Windows 10.
I have mod_access, mod_redirect, mod_rewrite, mod_magnet, mod_proxy,
mod_fastcgi (for PHP integration) enabled.
I tried accessing it at every ip (127.0.0.1, lan ip and internet ip)
where the previous version succeeds, to no avail.
The lighttpd (1.4.45) service also takes too long to stop and sometimes
it just fails to do so.
I use latest PHP packages for both v 1.4.41 and v 1.4.45 tests.
I run Windows 10 April 2018 Update or Windows 10 version 1803.
Thanks in advance,


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: latest lighttpd (1.4.45) not working on Windows 10 Home Edition

Alejandro Benitez
Hi,

I'd like to add more information to the report.

With the help of the IRC support channel I've managed to successfully
run a build of a later version of lighttpd (v 1.4.52) which is the
latest tarball available at

https://www.lighttpd.net/download/

with the following build configuration

`./configure --without-bzip2 --with-openssl --with-lua`

The build is quite identical to the Cygwin build; I did not have to
tweak my configuration files and everything worked as expected, whereas
the current Cygwin package (v 1.4.45) shows the behavior I previously
reported.

Best regards,


El 29/11/2018 a las 11:31 a.m., Alejandro Benitez escribió:

> Hi,
> Id like to share that the latest Cygwin lighttpd package does not work
> for me on Windows 10 Home Edition. Neither 32-bit nor 64-bit package. I
> had the chance to test it on both architectures because when I first ran
> into this problem I was running Windows 10 32-bit on this AMD64 PC, but
> later on I did a fresh install of Windows 10 64-bit; the reason for the
> architecture mismatch was that PC vendor sold AMD64 PCs with Windows 7
> Starter Edition (which was 32-bit only IIRC).
> Back to lighttpd: the previous version (1.4.41) does run OK with the
> same config files.
> I suspected the newer lighttpd might have been somehow incompatible with
> v 1.4.41 config files, but I have another machine with Windows 7 64-bit
> and v 1.4.45 does run OK with similar config files.
> The error is non verbose: when I try to load any web page (static or
> PHP) the browser just remains *loading* for a long time and later ends
> with a timeout error page, whereas the previous lighttpd binary just
> loads the page fast. There are no logs written in access.log error.log
> or cygrunsrv.log files.
> I'm not sure, but I'd guess it's a compatibility issue with Windows 10.
> I have mod_access, mod_redirect, mod_rewrite, mod_magnet, mod_proxy,
> mod_fastcgi (for PHP integration) enabled.
> I tried accessing it at every ip (127.0.0.1, lan ip and internet ip)
> where the previous version succeeds, to no avail.
> The lighttpd (1.4.45) service also takes too long to stop and sometimes
> it just fails to do so.
> I use latest PHP packages for both v 1.4.41 and v 1.4.45 tests.
> I run Windows 10 April 2018 Update or Windows 10 version 1803.
> Thanks in advance,
>
>
> --
> Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
> FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
> Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
> Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
>


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: latest lighttpd (1.4.45) not working on Windows 10 Home Edition

Ken Brown-6
[Please don't top-post on this list.]

On 12/7/2018 9:13 AM, Alejandro Benitez wrote:

> Hi,
>
> I'd like to add more information to the report.
>
> With the help of the IRC support channel I've managed to successfully
> run a build of a later version of lighttpd (v 1.4.52) which is the
> latest tarball available at
>
> https://www.lighttpd.net/download/
>
> with the following build configuration
>
> `./configure --without-bzip2 --with-openssl --with-lua`
>
> The build is quite identical to the Cygwin build; I did not have to
> tweak my configuration files and everything worked as expected, whereas
> the current Cygwin package (v 1.4.45) shows the behavior I previously
> reported.

Out of curiosity, I downloaded the source for the Cygwin build, and your build
is not identical with it.  If your goal is to provide useful information for the
lighttpd maintainer, you should use the same configure options that he used.

Ken

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: latest lighttpd (1.4.45) not working on Windows 10 Home Edition

Alejandro Benitez
> Please don't top-post on this list.
Yikes. I intended not to top-post, but it seems that replying from a
forwarded copy (I forward Outlook.com email to another email provider)
is no good. I've reconfigured my email client hoping I fixed it.
> Your build is not identical with it.
I remember choosing that word; I should have gone with "similar".

> If your goal is to provide useful information for the lighttpd
> maintainer, you should use the same configure options that he used.
I wanted to somehow ameliorate my first post with the bits I could
recently gather because I considered them sort of good news, but I'll
try to reproduce lighttpd package ASAP and report back.

Alejandro


El 07/12/2018 a las 12:06, Ken Brown escribió:

> [Please don't top-post on this list.]
>
> On 12/7/2018 9:13 AM, Alejandro Benitez wrote:
>> Hi,
>>
>> I'd like to add more information to the report.
>>
>> With the help of the IRC support channel I've managed to successfully
>> run a build of a later version of lighttpd (v 1.4.52) which is the
>> latest tarball available at
>>
>> https://www.lighttpd.net/download/
>>
>> with the following build configuration
>>
>> `./configure --without-bzip2 --with-openssl --with-lua`
>>
>> The build is quite identical to the Cygwin build; I did not have to
>> tweak my configuration files and everything worked as expected, whereas
>> the current Cygwin package (v 1.4.45) shows the behavior I previously
>> reported.
> Out of curiosity, I downloaded the source for the Cygwin build, and your build
> is not identical with it.  If your goal is to provide useful information for the
> lighttpd maintainer, you should use the same configure options that he used.
>
> Ken
>
> --
> Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
> FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
> Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
> Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
>


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple