Cygwin 3.1.X causes fatal errors

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Cygwin 3.1.X causes fatal errors

Ken Turner-2
I have Windows 10 64-bit, but am using the 32-bit version of Cygwin for
historical reasons. I seem to have the same problem noted in
https://www.mail-archive.com/cygwin@.../msg162929.html. That is,
installation of Cygwin 3.1.X fails in post-processing. The setup log shows
(in part):

2020/01/06 00:27:10 Starting cygwin install, version 2.900 ...
2020/01/06 00:27:28 Augmented Transaction List:
2020/01/06 00:27:28    0 install cygwin 3.1.2-1
2020/01/06 00:27:28    1   erase cygwin 3.0.7-1
2020/01/06 00:27:31 Uninstalling cygwin
2020/01/06 00:27:31 Extracting from
file://D:\Library\CygWin/http%3a%2f%2fftp.snt.utwente.nl%2fpub%2fsoftware%2f
cygwin%2f/x86/release/cygwin/cygwin-3.1.2-1.tar.xz
...
2020/01/06 00:28:26 running: C:\\bin\dash.exe
"/etc/postinstall/0p_000_autorebase.dash"
2020/01/06 00:28:27 abnormal exit: exit code=-1073741819
2020/01/06 00:28:27 running: C:\\bin\dash.exe
"/etc/postinstall/0p_update-info-dir.dash"
2020/01/06 00:28:27 abnormal exit: exit code=-1073741819
2020/01/06 00:28:27 running: C:\\bin\bash.exe --norc --noprofile
"/etc/postinstall/zp_desktop-file-utils.sh"
2020/01/06 00:28:27 abnormal exit: exit code=256
2020/01/06 00:28:27 running: C:\\bin\bash.exe --norc --noprofile
"/etc/postinstall/zp_fontconfig_cache_1.sh"
2020/01/06 00:28:27 abnormal exit: exit code=256
2020/01/06 00:28:27 running: C:\\bin\bash.exe --norc --noprofile
"/etc/postinstall/zp_glib2.0.sh"
2020/01/06 00:28:27 abnormal exit: exit code=256
2020/01/06 00:28:27 running: C:\\bin\bash.exe --norc --noprofile
"/etc/postinstall/zp_man-db.sh"
2020/01/06 00:28:28 abnormal exit: exit code=256
2020/01/06 00:28:28 running: C:\\bin\bash.exe --norc --noprofile
"/etc/postinstall/zp_shared-mime-info.sh"
2020/01/06 00:28:28 abnormal exit: exit code=256

Following this I can no longer run shells nor do a rebase. At a Windows
command prompt:

  C:\bin\dash.exe: *** fatal error - add_item ("\??\C:", "/", ...) failed,
errno 22

  C:\bin\rebase.exe: *** fatal error - add_item ("\??\C:", "/", ...) failed,
errno 22

Here is the output from "strace rebase -si" at a Windows command prompt:

--- Process 6192 created
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll at 77210000
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\kernel32.dll at 75520000
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\KernelBase.dll at 75180000
--- Process 6192 thread 6692 created
--- Process 6192 loaded C:\bin\cygwin1.dll at 61000000
--- Process 6192 thread 5024 created
    0       0 [main] rebase (6192)
**********************************************
  154     154 [main] rebase (6192) Program name: C:\bin\rebase.exe (windows
pid 6192)
  202     356 [main] rebase (6192) OS version:   Windows NT-10.0
  249     605 [main] rebase (6192)
**********************************************
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\advapi32.dll at 76770000
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\msvcrt.dll at 750c0000
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\sechost.dll at 75040000
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\rpcrt4.dll at 75ef0000
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\sspicli.dll at 749e0000
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\cryptbase.dll at 749d0000
--- Process 6192 loaded C:\Windows\SysWOW64\bcryptprimitives.dll at 74bb0000
--- Process 6192 thread 15068 created
 7141    7746 [main] rebase (6192) sigprocmask: 0 = sigprocmask (0, 0x0,
0x612AB7AC)
  488    8234 [main] rebase (6192) open_shared: name shared.5, n 5, shared
0x60FF0000 (wanted 0x60FF0000), h 0x144, *m 6
 1286    9520 [main] rebase (6192) user_heap_info::init: heap base
0x80000000, heap top 0x80000000, heap size 0x18000000 (402653184)
  239    9759 [main] rebase (6192) open_shared: name
S-1-5-21-4271756513-3057247602-2600833693-1002.1, n 1, shared 0x60FE0000
(wanted 0x60FE0000), h 0x140, *m 6
  200    9959 [main] rebase (6192) user_info::create: opening user shared
for 'S-1-5-21-4271756513-3057247602-2600833693-1002' at 0x60FE0000
  213   10172 [main] rebase (6192) user_info::create: user shared version 0
  264   10436 [main] rebase (6192) fhandler_pipe::create: name
\\.\pipe\cygwin-a46ac466ed629d62-6192-sigwait, size 5412, mode
PIPE_TYPE_MESSAGE
  289   10725 [main] rebase (6192) fhandler_pipe::create: pipe read handle
0x158
   99   10824 [main] rebase (6192) fhandler_pipe::create: CreateFile: name
\\.\pipe\cygwin-a46ac466ed629d62-6192-sigwait
  232   11056 [main] rebase (6192) fhandler_pipe::create: pipe write handle
0x15C
  141   11197 [main] rebase (6192) dll_crt0_0: finished dll_crt0_0
initialization
--- Process 6192 thread 11276 created
  808   12005 [main] rebase (6192) time: 1578306952 = time(0x0)
  193   12198 [main] rebase (6192) normalize_posix_path: src /
   89   12287 [main] rebase (6192) normalize_posix_path: / =
normalize_posix_path (/)
  155   12442 [main] rebase (6192) mount_info::add_item: \??\C:[error],
/[/], 0x30008
  159   12601 [main] rebase (6192) __set_errno: int
mount_info::add_item(const char*, const char*, unsigned int):1400 setting
errno 22
  12760 [main] rebase (6192) C:\bin\rebase.exe: *** fatal error - add_item
("\??\C:", "/", ...) failed, errno 22
  159   12760 [main] rebase (6192) C:\bin\rebase.exe: *** fatal error -
add_item ("\??\C:", "/", ...) failed, errno 22

Stack trace:
Frame     Function  Args
  290   13050 [sig] rebase (6192) wait_sig: entering ReadFile loop,
my_readsig 0x158, my_sendsig 0x15C
--- Process 6192, exception c0000005 at 610210ff
  746   13796 [main] rebase (6192) proc_terminate: nprocs 0
  136   13932 [main] rebase (6192) proc_terminate: leaving
  155   14087 [main] rebase (6192) pinfo::exit: Calling
dlls.cleanup_forkables n 0x1, exitcode 0x100
--- Process 6192, exception c0000005 at 611ac5f5
--- Process 6192 thread 6692 exited with status 0xc0000005
--- Process 6192 thread 5024 exited with status 0xc0000005
--- Process 6192 thread 15068 exited with status 0xc0000005
--- Process 6192 thread 18592 exited with status 0xc0000005
--- Process 6192 exited with status 0xc0000005

Since this seems to be failing on mount_info, here are my normal mounts:

C:/bin on /usr/bin type ntfs (binary,auto) C:/lib on /usr/lib type ntfs
(binary,auto) D:/tmp on /tmp type ntfs (binary,posix=0,user)
C: on / type ntfs (binary,auto)
D: on /d type ntfs (binary,posix=0,user,noumount,auto)

I am therefore forced to go back to Cygwin 3.0.7-1 (which continues to work
OK). Any thoughts?


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple