Can Not Get The Login Screen

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Can Not Get The Login Screen

Abbas Kayvan
Hi,
I am trying to connect to my Linux machine from home.  I can start the X
window, then I do X -query myipaddress, but all I get is a grey screen
with a "X" shaped cursor, I am VPNing to work, and runnig on XP.  I have
looked for a solution all over the net to no avail, in fact the info
provided on cygwin's FAQs does not make any difference, I am referring
to http://xfree86.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html section 8.4 that
is {Fatal server error: could not open default font 'fixed'}.  I guess
this could be a setup issue, but I just can not get the login screen,
could anyone please provide some input here is my XWin.log file, thanks.

Welcome to the XWin X Server
Vendor: The Cygwin/X Project
Release: 6.8.2.0-4

Contact: [hidden email]

XWin was started with the following command line:

X -query 192.168.2.123

ddxProcessArgument - Initializing default screens
winInitializeDefaultScreens - w 1024 h 768
winInitializeDefaultScreens - Returning
_XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
(II) XF86Config is not supported
(II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more
information
(==) FontPath set to
"/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/,/usr/X11R6
/lib/X11/fonts/Type1/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/,/usr/X11R6/lib/X11/f
onts/75dpi/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to lack
of shared memory support in the kernel
(--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
(--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409)
(--) Using preset keyboard for "English (USA)" (409), type "4"
(--) 16 mouse buttons found
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing
from list!
winDeinitMultiWindowWM - Noting shutdown in progress

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/

XWin.log (1K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Can Not Get The Login Screen

Jim Drash
http://xfree86.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html#q-xdmcp-query


On 11/29/05, Abbas Kayvan <[hidden email]> wrote:

> Hi,
> I am trying to connect to my Linux machine from home.  I can start the X
> window, then I do X -query myipaddress, but all I get is a grey screen
> with a "X" shaped cursor, I am VPNing to work, and runnig on XP.  I have
> looked for a solution all over the net to no avail, in fact the info
> provided on cygwin's FAQs does not make any difference, I am referring
> to http://xfree86.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html section 8.4 that
> is {Fatal server error: could not open default font 'fixed'}.  I guess
> this could be a setup issue, but I just can not get the login screen,
> could anyone please provide some input here is my XWin.log file, thanks.
>
> Welcome to the XWin X Server
> Vendor: The Cygwin/X Project
> Release: 6.8.2.0-4
>
> Contact: [hidden email]
>
> XWin was started with the following command line:
>
> X -query 192.168.2.123
>
> ddxProcessArgument - Initializing default screens
> winInitializeDefaultScreens - w 1024 h 768
> winInitializeDefaultScreens - Returning
> _XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
> (II) XF86Config is not supported
> (II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more
> information
> (==) FontPath set to
> "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/,/usr/X11R6
> /lib/X11/fonts/Type1/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/,/usr/X11R6/lib/X11/f
> onts/75dpi/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
> MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
> XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to lack
> of shared memory support in the kernel
> (--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
> (--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409)
> (--) Using preset keyboard for "English (USA)" (409), type "4"
> (--) 16 mouse buttons found
> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/, removing
> from list!
> winDeinitMultiWindowWM - Noting shutdown in progress
>
>
> --
> Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
> Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
> Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
> FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
>
>
>

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/